Szkolenia sommelierskie i kelnerskie

Szkolenia sommelierskie i kelnerskie

Skarbnica Win z chęcią zabierze Państwa w podróż w nieznane i przybliży Państwu arkana wiedzy o winie.

Dlaczego warto szkolić z wiedzy o winie?

Wino już od wielu lat jest nieodłącznym elementem menu restauracyjnego. Niestety, często jest traktowane po macoszemu ze względu na brak wiedzy wśród kelnerów, a efektem tego są zalegające na półkach butelki. Jest to ogromna strata dla restauracji – otwarcie jednej butelki wina jest w stanie zapewnić restauratorowi pięciokrotnie większy zysk niż podanie pojedynczego napoju.

Aby być pewnym, że Wasi współpracownicy sprawnie poruszają się w tematach związanych z winem, konieczne jest częste szkolenie z wiedzy o winie i szlifowanie umiejętności sprzedażowych. Dlaczego jest to tak ważne?

  • Wino posiada zdecydowanie wyższą marżę niż zwykłe napoje
  • Wino pobudza apetyt gościa, co daje możliwość dodatkowej sprzedaży
  • Swobodny i poprawny serwis zapewnia pozytywne odczucia wśród gości
  • Kompetentna obsługa podnosi renomę restauracji

My szkolimy, Ty sprzedajesz

Wieloletnie doświadczenie i zgromadzona wiedza stały się dla nas punktem wyjścia do opracowania programu szkoleń z wiedzy o winie.

Wiedza o winie tylko z zewnątrz wygląda groźnie i nieprzystępnie. Rodzaje szczepów, zbiorów, dojrzewanie wina, jego późniejsze podawanie, rodzaje kieliszków – to wszystko przeraża nowicjuszy. Niesłusznie! Aby dobrze wypaść przed gośćmi restauracji, należy pamiętać o kilku prostych zasadach, które pozwolą zwiększyć sprzedaż.

szkolenie z wiedzy o winie

Szkolenia sommelierskie

Przybliżają zespołowi kelnerskiemu wiedzę o winie, rozpoczynając od podstaw, by na kolejnych szkoleniach coraz bardziej pogłębiać ich wiedzę.

szkolenia z wiedzy o winie

Szkolenia kelnerskie

Szkolimy również z zakresu poprawnej obsługi gości restauracyjnych, a także stawiamy nacisk na aspekty sprzedażowe pracy kelnera.

Co wchodzi w skład naszych szkoleń?

WIEDZA

Szkolenia z wiedzy o winie prowadzi sommelier z doświadczeniem szkoleniowym. Zajęcia prowadzone są swobodnie i bez zadęcia, co sprawia, że szkolenie nie jest przymusem, a przyjemnością!

NAUKA SERWISU

Dopiero otwarcie kilku butelek wina daje swobodę serwisu przy gościach. Dlatego na każde szkolenie przywozimy ze sobą „butelki ćwiczebne”, na których kelnerzy mogą trenować otwieranie.

MATERIAŁY

Na szkoleniu zapewniamy materiały, które zawierają podstawową wiedzę i pojęcia, które musi poznać Twój zespół. Zostawiamy również miejsce na ocenę wina, by wspomóc proces zapamiętywania i nauki.

POWTÓRKI

Przez cały okres trwania współpracy zapewniamy taką ilość szkoleń, jakiej potrzebujesz. Jeżeli w trakcie sezonu zmieni się Twój zespół, przyjedziemy i przeszkolimy jeszcze raz! Powtarzanie to klucz do nauki!

Umów się z nami na spotkanie

wspólnie omówimy szczegóły szkolenia Twojego zespołu

    Czy masz ukończone 18 lat? Serwis przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.