Wielu trójmiejskich restauratorów już zaufało naszym usługom z zakresu doboru win – zachęcamy Państwa do dołączenia do ich grona. Polecamy też przeprowadzane przez Skarbnicę Win szkolenia i degustacje, dzięki którym Państwa pracownicy dowiedzą się wiele na temat win i nabiorą swobody w dobieraniu ich do zamówionych przez gości dań.

hurtownia win gdynia

Trafny dobór win i analiza karty do serwowanych potraw wymaga nie tylko konkretnej wiedzy, ale i sporego wyczucia. Dlatego Skarbnica Win opracowała nowatorską formułę współpracy z restauracjami, winiarniami i innymi miejscami konsumpcji – zaczynamy od szczegółowej analizy Państwa menu, a dopiero później przechodzimy do budowy dopasowanej do Państwa potrzeb karty win. Dzięki temu klienci zawsze znajdą u Państwa odpowiednią oprawę zamówionego posiłku, a kelnerzy doradzą rodzaj wina i jego rocznik tak, aby zadowoliły nawet najbardziej wymagające podniebienia koneserów.

Tak skonstruowane menu restauracji budzi zaufanie klientów. Goście intuicyjnie czują, że nic nie znalazło się w karcie przypadkowo i chętnie wrócą w to samo miejsce, żeby wypróbować nowe połączenie smaków. Bez względu na rodzaj kuchni, zawsze dopasujemy wina, które idealnie podkreślą charakterystyczne dla Państwa kuchni smaki i skomponują się z nimi w harmonijną całość.

Dzięki temu, że wszystkie wina sprowadzamy bezpośrednio od niezależnych i sprawdzonych przez nas osobiście wytwórców, Państwa klienci zawsze dostaną trunki najwyższej europejskiej klasy.

Wino dla początkujących:

Albert ZIEGLER, Riesling, 2007

Domaine MOLTES, Riesling, Tradition

Wino dla koneserów:

L'INATTENDU, Saint-Julien, 2006

L’INATTENDU, Saint-Julien, 2006